Harta site | Link-uri Utile | Contact | 
 
Presa
Comunicate 2017
Comunicate 2016
Comunicate 2015
Comunicate 2014
Comunicate 2013
Comunicate 2012
Comunicate 2011
Comunicate 2010
Comunicate 2009
Comunicate 2008
Comunicate 2007
Comunicate 2006
Comunicate 2005
Comunicate 2004
Foto
 
 
 

Scrisoare deschisă adresată Guvernului României

CNS Cartel ALFA a adresat o scrisoare deschisă Guvernului României cu privire la necesitatea unei politici corecte privind: îndreptarea mecanismului cresterii salariului minim pe economie, salarizarea bugetarilor, legislatia care se refera la negocierea contractelor colective de munca și pentru activarea dialogului social la un nivel demn de un stat european.

Domnule Prim Ministru,

Stimati membri ai Guvernului

 
      Situatia lucratorilor din Romania este pentru noi o prioritate absoluta, situatia familiilor acestora ne ingrijoreaza, depopularea tarii ne forteaza sa luam atitudine. Fie ca lucreaza in sectorul economic fie in cel bugetar, lucratorii din Romania sunt expusi pe zi ce trece saraciei, degradarii vietii lor si a familiilor lor. Au fost guvernari care ne-au privat de dreptul la negociere si la greva, au venit guvernari care nu au schimbat nimic si nu ne-au dat sperante pentru viitor, suntem guvernati fara a se aplica principiile europene, suntem trimisi sa muncim pentru 2 lei, in viitorii 4 ani trebuie sa acceptam o crestere a salariului minim de 25 de lei pe an, ne apropiem de jumatatea numarului de lucratori din total contracte de munca platiti cu salariul minim pe economie, dialogul social este desconsiderat, pensionarii sunt tratati cu indiferenta.

     Va solicitam in numele celor care vor sa traiasca decent din munca lor si nu ca asistati social, sa depuneti efortul de a reveni asupra unei gandiri ce nu asigura viitorul acestei tari, a celor care au hotarat sa traiasca aici, dar la un nivel european.

     Va solicitam sa definitivati discutiile cu partenerii sociali pentru a rezolva problemele legate de:
       -mecanismul cresterii salariului minim pe economie,
       -salarizarea bugetarilor,
       -legislatia care se refera la negocierea contractelor colective de munca,
       -activarea dialogului social la un nivel demn de un stat european.

     In urma analizarii situatiei actuale de catre Comitetul Confederal al CNS Cartel ALFA” din 05.04.2016, atragem atentia ca declaratiile sau neimplicarea reprezentantilor Guvernului din ultima perioada in ceea ce priveste aceste probleme arzatoare, au creat premizele unor actiuni importante ce se prefigureaza la solicitarea insistenta a membrilor de sindicat dar si a altor organizatii.

     Cu speranta punerii in practica a promisiunilor facute la investirea acestui Guvern,
     Va multumim pentru intelegere.

 

     Cu deosebita stima,

      Bogdan Iuliu Hossu
      Presedinte CNS Cartel ALFA


Ultima actualizare:29 Mai 2017

Versiune printabilă