Harta site | Link-uri Utile | Contact | 
 
Presa
Comunicate 2017
Comunicate 2016
Comunicate 2015
Comunicate 2014
Comunicate 2013
Comunicate 2012
Comunicate 2011
Comunicate 2010
Comunicate 2009
Comunicate 2008
Comunicate 2007
Comunicate 2006
Comunicate 2005
Comunicate 2004
Foto
 
 
 

Miting la Parlament, marți, 30 mai, ora 11.00

Marţi, 30 mai 2017, între orele 11.00 şi 15.00 se va desfăşura la Palatul Parlamentului (intrarea dinspre Izvor) un miting de protest faţă de prevederile proiectului Legii-Cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice.

Manifestanţii vor solicita Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, cameră decizională, să adopte şi să susţină amendamentele propuse de organizaţiile sindicale.

Sindicatele din administraţia publică au înaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare pentru administraţia publică locală.

În lipsa acestor grile, practic, administraţia locală devine un teritoriu integral politizat care, în locul profesionalizării serviciilor către populaţie, prin criterii clare si printr-o salarizare unitara in intreaga administraţie, va fi la mâna, pixul şi înteresele de moment ale celor de la putere. 

Stabilirea nivelului salariilor de bază exclusiv de către aleşii locali, care nu au competenţa necesară în acest domeniu, fiind alesi politic si nu dupa competente precum lucratorii din domeniu, va duce la politizarea excesivă a funcţiei publice, la un nou val de discriminări în administraţia publică locală şi la menţinerea şi adâncirea haosului din sistem.

Credem că această măsură propusă de partidul de guvernare prin legea salarizării este doar un prim pas într-un program mai amplu de subordonare politică a actului administrativ, care va fi continuată prin procesul descentralizării, realizat în principal după considerente şi interese politice şi nu de eficienţă.

 

NU POLITIZĂRII ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE

RESPECT SI DEMNITATE PENTRU TOŢI SALARIAŢII

 

Facem un apel către toţi cei care doresc o administraţie publică competentă şi care să servească interesele cetăţenilor şi nu ale superiorilor politici, să se alăture manifestanţilor, marţi, 30 mai, ora 11.00 la Palatul Parlamentului

 

Ultima actualizare:29 Mai 2017

Versiune printabilă