BeOld: un nou proiect Erasmus+, care are ca scop imbunatatirea integrarii seniorilor pe piata muncii

“SUPPORTING OLDER WORKERS AND ORGANISATIONAL ENVIRONMENT IN COPING WITH AGE TRANSITIONS AND WORK REQUIREMENTS”

Sprijinirea lucratorilor varstnici si a mediului organizational in adaptarea la tranzitiile legate de varsta si la cerintele de lucru

Organizatiile din Romania “Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala”, Universitatea din Bucuresti si Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”, impreuna cu partenerii lor europeni (Centre For Advancement Of Research And Development In Educational Technology Ltd-Cardet din Cipru, Documenta din Spania, Anziani E Non Solo din Italia si KMOP din Grecia), sunt bucurosi sa anunte inceperea proiectului european “BeOld”. Consortiul, coordonat de Asociatia Habilitas, isi propune sa colaboreze pentru a imbunatati incluziunea sociala a lucratorilor varstnici (varsta 55+).

Proiectul, desfasurat pe o durata de 2 ani, finantat de programul Erasmus+ Parteneriate Strategice, doreste sa creasca oportunitatile de dezvoltare profesionala si personala ale lucratorilor varstnici prin utilizarea de instrumente de formare inovative, respectiv doua programe educationale. Primul program se adreseaza lucratorilor varstnici, si ii va ajuta pe acestia sa isi stabileasca noi motivatii profesionale, sa isi creasca stima de sine, precum si sa dezvolte noi competente pentru a ramane competitivi pe piata muncii. Al doilea program se va adresa Managerilor de Resurse Umane din companii si ii va ajuta sa creeze un mediu prietenos cu varsta la locul de munca: cum pot managerii sa promoveze locuri de munca transgenerationale, sa combata discriminarea pe criterii de varsta, si sa faciliteze transferul de cunostinte intre generatii la locul de munca. Proiectul va creste, de asemenea, gradul de constientizare cu privire la necesitatea de a crea medii de lucru favorabile varstei, precum si politici publice favorabile varstei.

Pentru mai multe informatii despre proiect, va rugam vizitati site-ul acestuia: www.beold.eu. Primul rezultat al proiectului va fi disponibil luna viitoare: un E-book privind resursele si dificultatile diferitelor generatii la locul de munca. Documentul va furniza baza de dezvoltare pentru urmatoarele produse. In mod particular, va informa despre suportul, la nivel organizational si societal, care este furnizat lucratorilor varstnici, in Romania, Cipru, Italia, Spania si Grecia. Pentru a fi la curent cu activitatile proiectului, va invitam sa accesati pagina noastra Facebook.