Campania "Cum ți-e la job azi?" este inițiată de Cartel Alfa pentru a educa tinerii din România aflați la începutul experienței în piața muncii despre cum funcționează un sindicat și care este rolul acestuia.

Studiile arată că tinerii nu își cunosc drepturile la locul de muncă și nici nu iau în calcul negocierea la semnarea contractului de muncă. Mai mult, cei mai mulți nu au nicio idee despre ce reprezintă un sindicat și modul în care acest tip de organizare le poate servi interesele de lucrători.

Motivarea tinerilor scade cu fiecare drept încălcat, promovare amânată și mărire refuzată, ar dori să facă o schimbare, dar nu știu cu ce să înceapă. De aceea majoritatea decid să plece, să își dea demisia. Dar asta nu le rezolvă problemele la următorul loc de muncă.

Tinerii au nevoie de o chemare la acțiune, să înțeleagă că nu sunt singuri și că împreună cu alții ca ei pot lupta împotriva nedreptăților de la locul de muncă. Au nevoie de o mișcare care să le dea uneltele cu care pot echilibra dinamica angajator - angajat.

 

Nu lupți singur, lucrăm împreună!

 

Ție cum ți-e la job azi? Episodul 1. Ce e cu sindicatul?

 

 

Ție cum ți-e la job azi? Episodul 2. Ce e cu negocierea colectivă?

 

 

Campania este realizată în cadrul proiectului Sindicate pentru o redresare echitabilă, finanțat de Comisia Europeană prin Confederația Europeană a Sindicatelor
Finantat EU