Cooperation of workers' organisations and other civil society organisations to raise the effectiveness of the European Pillar of Social Rights (EPSR)

Creșterea eficacității Pilonului European al Drepturilor Sociale - Cooperarea organizațiilor lucrătorilor și a societății civile

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel Alfa”, în cooperare cu Institutul de Formare Economică și Socială și EZA - Centrul European pentru Problemele Lucrătorilor organizează seminarul international:  

Cooperarea organizatiilor de lucratori si a altor organizatii ale societatii civile pentru a spori eficacitatea  Pilonului European al Drepturilor Sociale.

Seminarul va avea loc in Bucuresti (RO), in perioada 6 – 8 Februarie 2020.

Programul evenimentului AICI

Evenimentul se desfășoară intr-un context special.  Alegerea noului Parlament European și formarea unei noi Comisii Europene sunt momente sensibile in evolutia/implementarea Pilonului European al Drepturilor Sociale.

Initiativa este doar la inceput, principiile trebuie sa fie pe deplin cunoscute, iar primele rezultate si impactul examinate cu atentie. Pilonul European al Drepturilor Sociale nu ar trebui sa fie confundat cu un nou catalog de drepturi, care sa completeze drepturile fundamentale ale Uniunii Europene. Partenerii sociali trebuie sa fie constienti că rezultatele trebuie să aiba un impact pozitiv asupra vietii de zi cu zi a cetatenilor UE. O buna cunoastere si o dezbatere pozitiva despre Pilonul European al Drepturilor Sociale, la nivel European si National, va fi foarte util, in special pentru lucratori, pentru a intelege principiile, pentru a-si da seama de asteptarile lor si pentru a ridica propuneri de imbunatatire pentru decidentii europeni si nationali.  

Seminarul oferă prilejul unei mai bune intelegeri a principiilor Pilonului European al Drepturilor Sociale, a unei mai bune cunoasteri a unor instrumente precum Semestrul European, Social Scoreboard (Tabelul de bord in domeniul social), Impact Assessments (Evaluarile de impact), Mecanismul European de Stabilitate etc.