Declarație de solidaritate cu protestele muncitorilor și ale studenților din Iran

Alături de mișcarea sindicală internațională, Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” își exprimă solidaritatea cu cetățenii Iranului și condamnă utilizarea represiunii și violenței împotriva lucrătorilor și cetățenilor pașnici care își revendică drepturile.

La mijlocul lunii noiembrie 2019, la revolta la nivel național determinată de triplarea peste noapte a prețului la combustibil, guvernul Iranian a răspuns cu o represiune brutală, ucigând sute de persoane, printre care tineri de 13-14 ani, și rănind alte mii. Acțiunile de represiune asupra manifestanților care își exprimă în mod legitim nemulțumirea revendicând drepturi democratice și economice de bază, au continuat pe parcursul lunii ianuarie.

Oamenii din întreaga lume sunt din ce în ce mai disperați de atacurile la drepturile lor, de negarea dreptului la muncă decentă, de ravagiile schimbărilor climatice și de conflictele armate.

             CNS Cartel ALFA își exprimă solidaritatea cu poporul iranian în această perioadă întunecată a represiunii și îi susține în lupta lor pentru pace, drepturile omului și democratice, justiție socială și economică și susține implicarea Organizației Națiunilor Unite și a organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului, precum Amnesty Internațional pentru a investiga situația și amploarea abuzurilor asupra drepturilor omului din Iran.

 

Mai multe informații:

Declarația Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, 6 decembrie 2019: https://iranhumanrights.org/2019/12/top-un-human-rights-official-clear-violations-of-international-norms-on-use-of-force-in-iran-and-serious-human-rights-violations-against-protestors/

Declarația Secretarului General al Confederației Sindicale Internaționale, Sharan Burrow: https://www.ituc-csi.org/ituc-condemns-iranian-government-s

Declarația IndustriALL: http://www.industriall-union.org/industriall-stands-in-solidarity-with-the-people-of-iran

Declarația Presedintelui APADAR, Viorel Ene: https://www.apadar.ro