Acțiuni

CNS Cartel ALFA coordonează reprezentarea sindicală în organisme publice și sprijină discuțiile formale cu guvernul, în cadrul structurilor tripartite, cum ar fi Consiliul Național Tripartit de Dialog Social, Consiliul Economic şi Social, comisiile de dialog de la ministere, diferite alte instituţii cu caracter tripartit.

Ne angajăm în discuții cu guvernul și cu partidele politice în ceea ce privește politicile publice pe care le propun, răspundem la consultări și participăm la întâlniri în numele membrilor noștri, influenţând procesul decizional în materie de legislaţie şi politici publice.

Participăm, de asemenea, în delegația României la Organizație Internațională a Muncii, un organism al ONU, precum și la organismele sindicale internaționale și europene.

Informare

CNS Cartel ALFA informează sindicatele membre cu privire la politicile economice, egalitate de șanse, drepturi la locul de muncă și politici sociale, precum și despre tendințele în relațiile de muncă și în economie.
CNS Cartel ALFA informează constant opinia publică şi proprii membri asupra problemelor publice de interes, făcând cunoscută poziţia sa asupra diverselor decizii ale autorităţilor care sunt de natură să afecteze interesele salariaţilor din România.

Desfășurăm campanii pe teme cheie care afectează toate sindicatele - cum ar fi necesitatea Modificării Legii 62/2011 a dialogului social.

De asemenea, vorbim în numele lucrătorilor în mass-media.

Formare

CNS “Cartel ALFA” a contribuit la transformarea mişcării sindicale româneşti prin formarea de militanţi sindicali experimentaţi care pot să îşi exprime liber opiniile şi să reprezinte cu adevarat interesele lucrătorilor.

Ajutăm sindicatele să crească, organizând cursuri de formare pentru lideri, pe diverse teme de interes, cum ar fi sănătatea și securitatea în muncă, negocieri, legislație socială, noțiuni de economie, comunicare, management sindical, precum și prin schimb de experiență și bune practici. Colaborăm cu sindicatele pentru a-și dezvolta strategiile de recrutare și organizare.

Participare

Pentru a-şi susţine punctele de vedere, CNS Cartel ALFA îşi poate chema membrii la acţiune, organizând pichete, marşuri de protest, demonstraţii şi alte tipuri de acţiuni revendicative sau de conștientizare.