CNS Cartel ALFA condamnă agresiunea armată asupra Ucrainei

CNS Cartel ALFA condamnă agresiunea armată asupra Ucrainei şi face apel către actorii politici şi guvernamentali din România să promoveze, prin toate mijloacele, încetarea focului și reluarea negocierilor de soluționare a conflictului, în interesul oamenilor.

Deşi momentul 1990, când după căderea zidului Berlinului, întreaga Europă s-a bucurat de faptul că naţiunile captive sub influenţa fostului URSS au început reconstrucţia sistemului democratic, cu speranţa că niciodată revizionismul nu va mai fi posibil în Europa şi în lume, constatăm cu profundă îngrijorare că preşedintele Putin şi camarila politică ce îl susţine încearcă să modifice din nou frontiere ale unor state democratice prin forţa armelor.

Conflictul în curs afectează în primul rând oamenii obișnuiți, perturbându-le zilnic viața și crescând incertitudinea pentru viitorul lor. De asemenea, destabilizează întreaga regiune, adăugând dificultăți economice și sociale, într-un context marcat de semnele unei crize economice de proporţii.

Ne exprimăm solidaritatea cu toate sindicatele din regiune, cu cetăţenii ucrainieni şi sprijinim orice acțiuni de promovare a păcii și de ameliorare a consecințelor umanitare, sociale și economice ale conflictului militar din țara vecină. Încurajăm sindicatele şi membrii noştri să susţină iniţiativele pentru a oferi ajutor şi asistenţă tuturor celor afectați de război.
Numai pacea și securitatea pot crea condițiile pentru o redresare economică durabilă, asigurând în același timp un nivel eficient de justiție socială și protecție socială pentru lucrătorii și familiile acestora.

Solicităm Guvernului să facă toate demersurile necesare pentru a oferi asistenţă umanitară celor afectați de război.