România Normală a Președintelui Iohannis este România Exploatării

Președintele Klaus Iohannis a întors Parlamentului spre re-examinare legea care instituie amenzi mai mari pentru angajatorii care nu respecta prevederile legale și le impun angajaților să muncească excesiv, depășind numărul maxim de ore suplimentare permis de lege. 
Legea, adoptată pe 18 septembrie 2019, modifică art. 260 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 53/2003...

Citește mai mult

Sindicatele trimit către noua Autoritate Europeană a Muncii primele cazuri de exploatare pentru a fi investigate

Un lucrător în construcții care așteaptă de trei ani plata a peste 8.000 de euro în salarii restante se numără printre cazurile de exploatare a lucrătorilor detașați, pe care Confederația Europeană a Sindicatelor (ETUC) anunță că le trimit pentru a fi anchetate de către noua Autoritate Europeană a Muncii.

Citește mai mult

Semnal de alarmă privind distrugerea iminentă a sistemului centralizat de încălzire al Municipiului București

APEL CĂTRE PARTIDELE POLITICE PARLAMENTARE

 

Federația Sindicatelor din Servicii Comunitare de Utilități Publice și Sindicatul Liber RADET București atrag atenția asupra iminenței prăbușirii sistemului centralizat de încălzire al Municipiului București, sistem de care depind circa 1,4 milioane de bucureșteni și care deservește nu doar marile...

Citește mai mult

Proteste anunțate de Federația Națională Mine Energie din Complexul Energetic Oltenia.

Proteste de amploare in aceasta toamnă, anunțate de Dumitru Pârvulescu, Președintele Federației Naționale Mine Energie din Complexul Energetic Oltenia.

Protestele vor viza două aspecte. Este vorba de modificarea legislației, astfel încât angajații Complexului Energetic Oltenia să poată ieși mai devreme la pensie, respectiv de la 57 la 55 de ani.

...

Citește mai mult