Președintele Iohannis intoarce la parlament legea coșului minim de consum pentru un trai decent

Președintele Klaus Werner Iohannis a întors la Parlament legea privind stabilirea coșului minim de consum lunar și utilizarea sa ca indicator în fundamentarea salariului minim. Mesajul pe care îl transmite astfel Președintele este că lucrătorii români trebuie să se mulțumească cu puțin.

Este a doua lege cu caracter social și în interesul...

Citește mai mult

România Normală a Președintelui Iohannis este România Exploatării

Președintele Klaus Iohannis a întors Parlamentului spre re-examinare legea care instituie amenzi mai mari pentru angajatorii care nu respecta prevederile legale și le impun angajaților să muncească excesiv, depășind numărul maxim de ore suplimentare permis de lege. 
Legea, adoptată pe 18 septembrie 2019, modifică art. 260 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 53/2003...

Citește mai mult

Sindicatele trimit către noua Autoritate Europeană a Muncii primele cazuri de exploatare pentru a fi investigate

Un lucrător în construcții care așteaptă de trei ani plata a peste 8.000 de euro în salarii restante se numără printre cazurile de exploatare a lucrătorilor detașați, pe care Confederația Europeană a Sindicatelor (ETUC) anunță că le trimit pentru a fi anchetate de către noua Autoritate Europeană a Muncii.

Citește mai mult

Semnal de alarmă privind distrugerea iminentă a sistemului centralizat de încălzire al Municipiului București

APEL CĂTRE PARTIDELE POLITICE PARLAMENTARE

 

Federația Sindicatelor din Servicii Comunitare de Utilități Publice și Sindicatul Liber RADET București atrag atenția asupra iminenței prăbușirii sistemului centralizat de încălzire al Municipiului București, sistem de care depind circa 1,4 milioane de bucureșteni și care deservește nu doar marile...

Citește mai mult