CNS Cartel ALFA solicită Guvernului să deblocheze negocierile colective prin modificarea Legii 62/2011 si să renunțe la propunerea de transfer al contribuțiilor sociale

 

Programul de guvernare al PSD prevede o mai bună repartizare a creșterii economice între capital și lucrători. “Sustenabilitatea creșterii economice nu poate fi menținută fără a implementa o diseminare echitabilă a beneficiilor creșterii economice.” (Program de guvernare PSD 2017-2020)

Deși există creștere economică, constatăm că de...

Citește mai mult

Program actiuni de protest septembrie-octombrie 2017

Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA”, în baza deciziei Comitetului Confederal întrunit luni, 11 septembrie 2017, declanșează o serie de acțiuni de protest, având ca revendicări principale:

  1. Blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat;
  2. Modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea...

    Citește mai mult

CNS Cartel ALFA solicită o analiză şi realizarea unui acord cu partenerii sociali privind măsurile fiscale

Ca parteneri sociali responsabili, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA susţine toate măsurile de combatere a muncii nedeclarate.

Deşi definiţia muncii nedeclarate (munca la gri si munca la negru) este una restrictivă în legislaţia românească, avem convingerea că se pot găsi mecanisme adecvate care să reducă şi să descurajeze fenomenul, cu...

Citește mai mult

CNS Cartel ALFA solicita Președintelui să nu promulge Legea salarizarii personalului plătit din fonduri publice

CNS Cartel ALFA solicita Președintelui să nu promulge Legea salarizarii personalului plătit din fonduri publice

Domnule președinte,

După cum vă este cunoscut, miercuri, 7 iunie, Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a adoptat proiectul Legii-cadru a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Astfel, după un...

Citește mai mult